Karl-Erik Fredriksson

Far: Fredrik Andreas Gustafsson (1899 - 1984)
Mor: Lilly Kristina Salin (1907 - 1957)

Född: 1932-07-27 Edsele (Västernorrlands län, Ångermanland)
Död: 2010-10-19 Sollefteå (Västernorrlands län, Ångermanland)
Begravd: 2010-11-12 Långsele (Västernorrlands län, Ångermanland)

      


Noteringar
Hans Karl-Erik Fredriksson föddes den 27 juli 1932 i Gideåberg, Edsele, såsom son till Fredrik Andreas Gustafsson och Lilly Kristina Salin.
Karl-Erik var fyrmänning till Jonnies mamma Milly genom att Karl-Eriks mormors far och Millys farfars mor var syskon. Läs här om hur vi kom i kontakt med varandra och hur släktbanden hänger ihop.
Karl-Erik Fredriksson

* 27/7 1932
† 19/10 2010

Vila i Frid
    
Min älskade vän Karl-Erik har nu somnat in efter en tids sjukdom.
Trots jag var förberedd på att denna dag skulle komma så har det inte förminskat den enorma sorg och oerhörda saknad som jag nu känner.

Min käre vän, jag kommer att sakna alla våra samtal, våra mail och sms, alla dina kloka ord och råd och inte minst ditt glada sätt och härliga skratt.

Karl-erik var en oerhört god och snäll människa som jag alltid högaktat och beundrat och som jag hade den stora förmånen att komma i kontakt med genom vår gemensamma vän Inger Nemeth och allas vårt gemensamma intresse släktforskningen.
Karl-Erik och Jonnie är också släkt genom att Jonnies mamma och Karl-Erik var fyrmänningar.

Karl-Erik var en man som var otroligt skicklig och hade enorma kunskaper. Han var min läromästare och mentor. Han var oerhört mån om att förmedla sina kunskaper om Gideåberg och dess historia till mig och att den på så sätt skulle leva vidare och bevaras.
Hans hjälp med att vaska fram det ena otroliga släktfotot efter det andra, alla berättelser, alla expeditioner han gjorde för min skull. Allt detta är så ovärderligt för mig.

Ditt verk kommer att leva vidare jag lovar att jag ska förvalta detta väl.

Jag minns alla våra spännande "eskapader" i släktforskningens underbara värld, vår glädje när vi tillsammans kläckte klurigheter och gjorde nya upptäckter!
"The amazing three" kallade Inger oss och de var vi verkligen - amazing och enastående, vi tre tillsammans!!
Så underbart det var när vi alla strålade samman i Edsele och Gideåberg och när Karl-Erik visade oss på plats var nånstans allt en gång började!
Vilka äventyr och vilka minnen!!
Nu är det bara Inger och jag kvar och som Inger säjer så fortsätter vi, till din ära!!

Det är få människor, om någonsin, som man träffar under sin livstid som man binder sådana band eller får den där alldeles speciella kopplingen som vi hade. Du var en på miljonen!!! En sann vän!!
Tack älskade vän för all din godhet och visdom.
Tack för din värme och omtänksamhet.
Tack för att jag fick förmånen att vara din vän.

Nu är du där i din himmel.
Bland de dina.
Men du kommer alltid finnas i mitt hjärta.

Kära Karl-Erik
Vila i frid.

- Din vän Tina -<< Startsida