Föreställningen
Resandeblod
Alingsås den 13 februari 2013

På kvällen den 13 februari var Jonnie, Pontus och jag på plats och lyssnade på Bennie Åkerfeldt som gästade Alingsås med sin föreställning "Resandeblod".
Det var fantastiskt intressant att lyssna på när han, med ändå viss humor och med stor värme berättade de resandes historia utifrån att han gestaltade sin farmors far Frans Oskar Johansson Wetterberg som levde 1858-1945.
Vacker skön sjungande musik bjöds det också på av Pelle Jageby, musik som gick rakt in i våra hjärtan.
Vi är ju också släkt med Bennie Åkerfeldt, lite av ett unikt släktband kan man väl säja. Vi är nämnligen släkt med honom både Jonnie och jag, 5-männingar på var sin sida.
Hur kan detta då vara möjligt undrar man ? Jo, en från Jonnie och Bennies släkt (Bennies farmor) fann kärleken (Bennies farfar) från min släkt. På samma sätt korsades våra släkter igen några generationer senare då Jonnie och jag fann kärleken :-)Här så står släktingarna samlade, från vänster, Pontus, Tina, Bennie och Jonnie.
Det var väldigt trevligt att få träffa Bennie i egen hög person.


Se förstoring
Släkttavla som visar våra släktband med Bennie Åkerfeldt

Det var alltså min farfars syssling som träffade Jonnies farfars syssling.
Vi kan verkligen rekommendera alla att passa på att gå på hans föreställning när han kommer någonstans nära er. På nedanstående länk når man Bennies hemsida och kan läsa hans turnéplan


Bennie Åkerfeldts hemsida

Musik: Lys og varme (Åge Aleksandersen) Sjungen av:Pelle Jageby


Med vänlig hälsning
Tina Gidlöv
Alingsås den 15 februari 2013


<<Startsida